SWAP na VŠE

Na pražské Vysoké škole ekonomické se nedávno uskutečnila akce, která vnesla do světa módy a udržitelnosti nový vítr. SWAP (pokud tápete, podívejte se na náš článek Poprvé na SWAPU), kterého se zúčastnilo opravdu mnoho lidí, se stala živou demonstrací toho, jak lze módní průmysl přiblížit k udržitelnosti a zodpovědné spotřebě. Akce, která přilákala široké spektrum účastníků, se stala místem, kde si “nové” kousky oblečení našly svého nového majitele a kde se rozvinula bohatá diskuse o problematice fast fashion.

Máme radost, že kromě výměny oblečení se účastníci zastavili i na krátké přednášce o fast fashion. Tato přednáška vyvolala živou diskusi a stala se příležitostí pro všechny přítomné, aby se zamysleli nad dopady svých módních rozhodnutí na životní prostředí a společnost.

Akci jsme nemohli uspořádat bez podpory našich spoluorganizátorů – Studujeme FPH, Klubu mladých manažerů – KMM a oikos Praha. Jejich pomoc a spolupráce byly klíčové pro úspěch celého podniku. Dále bychom chtěli poděkovat Vysoké škole ekonomické za poskytnutí prostor, které se staly domovem pro naši akci, a Báře Vránové za úchvatné fotografie, které dokonale zachytily atmosféru celého večera.

Zbylé kousky oblečení, které si nenašly svého majitele během swapu, byly darovány Šatníku Praha ve spolupráci s Pod svícnem. Tento krok je dalším důležitým příspěvkem k udržitelnosti a šíření osvěty o důležitosti recyklace a opětovného využití oblečení.

Tato akce nebyla jen o výměně oblečení. Byla to příležitost pro komunitu, aby se sešla, naučila se něco nového a inspirovala se k dalším krokům směrem k udržitelnějšímu životnímu stylu. Příjemné ohlasy a pozitivní energie, kterou akce vyvolala, nás motivují k plánování dalších podobných akcí. Už nyní se těšíme na další swap, který, jak doufáme, přiláká ještě více lidí a bude pokračováním naší cesty za udržitelnější módou.

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili a přispěli k úspěchu této akce. Váš zájem a podpora jsou pro nás velkou motivací a těšíme se na další setkání, kde společně budeme pokračovat v šíření osvěty o udržitelné módě a jejím pozitivním dopadu na naši planetu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *